O vánoční přestávce

21.12.2023 se studenti SPŠS a SOU v Pelhřimově zúčastnili v rámci Vánočního sportovně společenského dne turnajů ve stolním tenisu a kuželkách. V kuželkách startovalo 23 hráčů a prvenství s velkým náskokem získal Václav Rychtařík nejml. ze Slovanu Kamenice nad Lipou. Účastníci absolvovali 8×10 hodů do plných a vítěz dosáhl pěkný výkon 450 kuželek. I když se v určitých pasážích trápil s místními drahami (nebylo namazáno), přesto je výkon slušný.

Ve čtvrtek večer si pelhřimovské dráhy navečer vyzkoušeli i hráči oddílu Beatcchwellu, kteří se propracovaným kvalifikačním systémem rozdělili do čtyřech výkonnostních družstev po šesti s výraznou převahou děvčat. Střídaly se jak hody výborné devítkové, tak ty horší žlábkové a proto byly celkové výkony jednotlivých skupin docela vyrovnané. A pozdně večer následovala akce členů basketbalového oddílu. Dospělí dali přednost posezení v bufetu a družné diskuzi a děti se vyřádily na drahách a to doslova. Živelnost měla zelenou. Ale obě akce jistě splnily účel, kterým bylo vyzkoušet jiný zajímavý sport, kterým kuželky rozhodně jsou. 

Protože je konec roku na školách věnován sportovním aktivitám, tak v pátek 22.12.2023 využila Hanka Kovářová z I.ZŠ Krásovy domky s dětmi ze svojí třídy také možnost si zahrát kuželky. Organizace akce ostatně jako vždy na velice vysoké úrovni.

Družstvo A o vánoční pauze nezahálelo a zúčastnilo se Tříkrálového turnaje v Praze na Žižkově. Jedná se o turnaj zařazený do MČR dvojic, tedy s kvalitní ligovou i mezinárodní účastí. Průběžné výsledky jsou zveřejněny na webu kuzelky-zizkov.eu. Naše dvojice startovaly ve složení Honza Janů 589 a Jirka Rozkošný 514 = 1103 kuželek. Pepa Fučík 555 a Vašek Novotný 551 = 1106 kuželek a Libor Linhart 586 a Ota Schindler 548 = 1134 kuželek. Celkový výkon družstva byl velice slušných 3343 kuželek, který by v divizi na domácí kuželně stačil na většinu soupeřů. Tak doufejme, že se ho podaří v prvních třech lednových domácích utkáních i těch zbývajících jarních zopakovat a družstvo se díky tomu bude pohybovat v horní polovině tabulky.