Kuželkářský turnaj družstev základních škol 2022

Vážení sportovní přátelé, příznivci kuželkářského sportu, v pátek odpoledne jsme zakončili turnaj startem 8 družstev z I.ZŠ Krásovy domky. V příloze zasílám konečné výsledky a dovoluji si Vás pozvat na slavnostní ukončení turnaje s předáním putovních pohárů vítězům. Kuželkářský oddíl TJ Spartak Pelhřimov uspořádal již XXI.ročník turnaje v kuželkách pro žáky a studenty základních škol a gymnázia. Zúčastnilo se ho 25 čtyřčlenných družstev děvčat a 26 čtyřčlenných družstev chlapců výhradně z pelhřimovských škol. Jak bylo patrné již z pozvánky, jak pro minulý i ten letošní ročník jsme se rozhodli změnit formát turnaje se zaměřením na pro náš oddíl zajímavou věkovou kategorii a tou jsou mladší žáci a žákyně 10-12 roků. V této souvislosti jsme definitivně zrušili kategorii dorosteneckou, což jsou střední školy a učiliště. V den slavnostního vyhlášení výsledků, předání putovních pohárů a cen pro nejúspěšnější družstva pravidelně pořádáme i finále šesti nejlepších jednotlivců, chlapců a děvčat. Snažil jsem se vyhovět všem přáním a požadavkům jednotlivých účastníků jak v termínech, tak v počtech přihlášených družstev.

V kategorii děvčat obhájila prvenství z posledně hraného ročníku 2019 II.ZŠ Komenského, když stejně jako před dvěma roky se o to ve velké míře zasloužilo duo Eliška Kochová (230) a Aneta Pípalová (275). Zbývající medailové pozice obsadila dvě družstva I.ZŠ Krásovy domky. Kategorii chlapců letos ovládlo družstvo I.ZŠ Krásovy domky, které k výhře dotáhli kluci, kteří kuželky hrají a nebo v nedávné době hráli. Druhé místo obsadili „sedmáci“ z III.ZŠ Na Pražské následované třemi družstvy I.ZŠ Krásovy domky. Podrobné výsledky jsou v příloze.

Vyhodnocení proběhne na místní kuželně v pátek 6. května 2022.

Program je následující : od 13:15 hodin do cca 14:45 hodin proběhne finálové klání šesti nejlepších jednotlivců, kluků a děvčat. Výkony ze základní části a finálový se sčítají.

Účast si vybojovaly mezi děvčaty: Aneta Pípalová (275), Eliška Kochová (230) a Vendula Zadražilová (189) ze II.ZŠ Komenského, Lucie Melicharová (256 a Adéla Vlachová (206) z I.ZŠ Krásovy domky, a Natálie Rohová (182) z Gymnázia. Náhradnice Klára Přibylová z I.ZŠ Krásovy domky.

Do finále v kategorii chlapců postupují : Kompletní vítězné družstvo I.ZŠ Krásovy domky Tomáš Turek (240), Vítek Mádl (226), Matouš Šimsa (208) a Dominik Beránek (202), dále Jakub Podlena (259) ze stejné školy a Vojtěch Štursa ze III.ZŠ Na Pražské. Náhradník Vojtěch Vydlák z I.ZŠ Krásovy domky.

Finále zahájí společně chlapci a děvčata z 5. a 6. místa, pokračuje čtveřice ze 3.a 4. místa a zakončují dvě děvčata a dva chlapci s nejlepšími výkony ze základní části.

Vedení jednotlivých škol prosím o zajištění účasti finalistů, případně jejich náhradníků.

Vyhodnocení je jako doplňkové, bez poháru, ale samozřejmě s cenami. Po ukončení bude provedeno vyhlášení výsledků a předání Putovních pohárů – cca ve 14:45 – 15:00 hodin. Předání proběhne za účasti vedoucího odboru školství a tělovýchovy při Mě.Ú. v Pelhřimově Bc. Zdeňka Sadeckého, vedení kuželkářského oddílu a pana Vaňka z Pelhřimovských novin, který zajistí fotodokumentaci a propagaci turnaje v místním tisku. Je proto vhodné aby přišla kompletní družstva vítězů, tj. děvčata z II. ZŠ Komenského a kluci z I.ZŠ Krásovy domky a alespoň zástupci družstev na 2. a 3. místě. Mohou se samozřejmě dostavit v kompletním složení. Všechny malé sportovce jistě potěší při vyhlašování výsledků nejen obdiv spolužáků, pochvala pořadatelů, ale i velké množství cen.

Všem zúčastněným děkuji za účast v letošním ročníku, dětem za vzorné vystupování a vítězným družstvům a dalším medailistům gratuluji. Vedení škol a učitelskému doprovodu dětí děkuji za dobrou organizaci a zajištění účasti dětí na turnaji, zástupcům oddílu paní Kovářové a panu Homolkovi za snahu o zajištění hladkého průběhu na kuželně a za rady začínajícím kuželkářům.

S kuželkářským pozdravem „ Hodu zdar !“ se těším na duben 2023 na 22.ročníku turnaje.

Václav Novotný (místopředseda kuželkářského oddílu TJ Spartak Pelhřimov)

Turnaj ZŠ 2022 – výsledky

Turnaj_ZS_2022_vysledky_1