Náborová akce mládeže – podzim 2018

Výkonný výbor ČKA schválil v rámci kampaně „Pojď hrát kuželky“ pro letošní podzim podporu oddílům při náborových akcích mládeže.

V pondělí 15.10.2018 Hanka Kovářová, trenérka mládeže v kuželkářském oddílu TJ Spartak Pelhřimov a třídní učitelka 5.B na I.ZŠ Krásovy domky v jedné osobě, tuto výzvu přijala. Děvčata a kluci z její třídy se v rámci hodiny tělesné výchovy a polední přestávky této akce zúčastnili. Všechno probíhalo tak jak má být, zahájilo se rozcvičkou se zaměřením na protažení svalů a obratnosti. Děti se rozdělily do čtyř družstev a zápolení mohlo začít. Každý jednotlivec odehrál minimálně 20 hodů, atmosféra byla skvělá, fandilo se a největší nadšení znamenala poražená celá devítka. Vítězná melodie zazněla celkem 5x, což je napoprvé výborné. Nejpříjemnějším zjištěním byly dotazy „kdy je kuželkářský kroužek?“ Na závěr proběhlo vyhodnocení a nechyběly ani ceny, které dodala paní učitelka. První bylo družstvo Tomáše Turka výkonem 351 kuželek, těsně druhá děvčata vedená Valčou Maděrovou výkonem 349 kuželek, třetí družstvo Víti Mádla porazilo 334 kuželek a poslední slabší dráha party Dominika Beránka znamenala propad na čtvrté místo za celkový výkon 320 kuželek.

Na závěr možno konstatovat, že se akce vydařila, děti byly spokojené a možno říci, že nadšené. Hanka Kovářová plánuje na některé říjnové odpoledne pro „svoje děti“ ještě jedno „koulení“ i za účasti rodičů.

Václav Novotný – předseda kuželkářského oddílu TJ Spartak Pelhřimov

 

Druhá část náborové akce za účasti děvčat 7.A a 7.B z I.ZŠ Krásovy domky pod vedením Hanky Kovářové.