Prázdninové soustředění mládeže a tréninky na kuželně

Ve dnech 2. – 6. 8. jsme se pravidelně setkávali s hráči na kuželně. Věnovali jsme se přípravě na novou kuželkářskou sezónu. Pravidelné proběhnutí venku, hráče rozehřálo. V tělocvičně jsme pokračovali protažením celého těla. Během týdne jsme prošli kruhovým tréninkem, trochou teorie kolem kuželkářského sportu, testováním (přeskoky na švihadle, běh, sed leh, skok do dálky..), přidali jsme minigolf a také plavání. Nechyběl ani kuželkářský kvíz, osobnosti kuželkářského sportu, společné hry v tělocvičně a na závěr týdne jsme si zahráli soutěže na kuželně.

Další týdny pokračovali pravidelné tréninky v úterý a ve čtvrtek. Ukončení prázdnin jsme naplánovali na pondělí 30. 8. Pozvali jsme na kuželnu rodiče. Hráče čekal turnaj rodiče x děti. Jak dopadl turnaj? Děti získaly celkem 734 poražených kuželek a zvítězily nad rodiči o pouhých 66 kuželek. Blahopřejeme a těšíme se na další setkání.

Ještě bychom rády zmínily, že v srpnu, 12.-15. 8., byly naše dvě hráčky, Aneta Pípalová a Lucie Melicharová, vybrány reprezentovat náš Kraj Vysočina, na krajském kempu talentované mládeže v Přerově. Nechyběly seznamovací a pohybové hry. Další dny se hráči věnovali technice hry nebo kompenzačním cvičením. Na závěr je čekal turnaj tandemů. Hráčkám děkujeme za reprezentaci a všem přejeme úspěšný školní i kuželkářský rok.

Hanka Kovářová, Zdeňka Vytisková